WORBLA – материализирай въображението си с ръце (част II)

Worbla е универсален термопластичен материал, който след нагряване ти позволява да го моделираш във форми, за които само въображението ти е предел. В минала част разказахме за петте вида пластични листове от линията Worbla’s Art , които можеш да намериш в нашия онлайн магазин.

Остана да представим термопластичните перли (топчета) от серията. Това са така наречените Worbla Deco Art.

Worbla Deco Art (WDA) – универсалните термопластични, подходящи за моделиране и отливане перли от Worbla’s Art.


Материалът се активира чрез нагряване (приблизително 65 ⁰C/149 ⁰F). Втвърдява се след 10 минути, но може да бъде активиран по всяко време. Постави малките перли в метален съд и ги потопи в гореща вода. Веднага щом материалът “заблести” е готов за работа. Можеш да направиш отливка на почти всякакъв вид форми (например силикон, дуропластична пластмаса) или просто да го оформиш с ръце. Можеш да го използваш и за заглаждане или запълване на ръбове и вдлъбнатини в Worbla Finest Art.

Съвет: Нагряването с горещ въздух прави Worbla’s Deco Art изключително лепкав, като използването на гореща вода редуцира това му качество.

Акрилната боя, спрейовете или перманентните маркери могат да бъдат използвани за боядисването на WDA повърхности. Използвайки акрилни бои можеш да оцветиш самия материал. Само сложи латексови ръкавици, добави боята с активираните перли и изчакай няколко минути, след като се втвърди. След това, можеш да активираш и използваш Worbla Deco Art без никакви грижи, защото акрилът остава в самия материал. Драскотините на по-късен етап няма да отстранят боята от повърхността на Worbla Deco Art.

Много артисти и занаятчии от цял свят вече използват продуктите от серията Worbla’s Art, за да създават своите Cosplay костюми, маски, кукли, декори и творения. На снимките по долу ще откриеш изделия направени от всички видове Worbla, за да придобиеш максимална представа какво представлява и какви възможности има материала.

Източници: Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Worbla
Worbla.com https://www.worbla.com/?page_id=6543
Cast4Art https://promo.cast4art.de/index_verzeichnis2.html?fbclid=IwAR1QtadK7S8FXe_6XJBWzFu13jmHF3o7uNIyLcuBV3yuu860FhhnBBWiMj4 

Posted on Leave a comment
Вашият коментар