PENTEL – традиция и иновация

Една от най-разпознаваемите марки в света. Над 50 години безспорен лидер на пазара, марката праща пишещите инструменти в бъдещето с иновационните си продукти. Pentel става синоним на качество и традиция.

Пренасяме се в Токио, Япония през 1946 г., когато Yukio Horie основава компанията „Japan Stationery Limited“, днес известна като Pentel Co., Ltd.. Началната цел била производството на пастели. Първите продукти излизат на пазара през 1951 г., последвани от първата серия автоматични моливи на марката през 1960 г. 

Няколко години след това компанията произвежда писалката “Sign Pen”, което прави Yukio Horie изобретател на химикалките с влакнест връх, или – флумастрите. Тази иновация в пишещите инструменти предизвикала толкова голямо търсене, че фабриките в Токио не можели да произведат достатъчно количество за всички заявки. Днес писалката е предпочитана както от начинаещи, така и от професионалисти заради компактния си размер, лекота, трайност и тънкия му, гъвкав връх.

През 1971 г. компанията сменя името си на Pentel Co. Ltd. Произлиза от думите – “pen” и “tell”, разкривайки идеята на марката – висококачествени пишещи инструменти и пособия за рисуване, с чиято помощ артистите успяват да се себеизразят творейки. 
Скоро след това започва производството на емблематичната химикалка “Pentel Ball” с мастило на водна основа. Това бил един от първите достъпни ролери на пазара. И до днес остава една от най-успешните писалки в света с производство на над 5 млн. всяка година.
Доказателство за качеството на марката е една от най-големите награди в света – наградата „Deming“, която получават през 1976 г. И до днес Pentel е единствената компания за пишещи инструменти, която някога е получавала този приз.

Pentel започва производството на екологичната линия продукти RECYCOLOGY. Направени са от поне 50% рециклирани материали и не отстъпват по качество. Можеш да ги разпознаеш по малкото зелено листо

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
1/ Pentel е считана за изобретател на химикалките с влакнест връх (флумастер)и на неперманентните маркери. Марката проектира първа и коректора тип писалка, което е иновация за времето си. 
2/При пускането на писалките „Sign Pen” през 1963 г. президентът на САЩ, Линдън Б. Джонсън, купува дузина за подписване на снимки.
3/Също така, “Sign pen” е приет като официален инструмент за писане на НАСА и е използван за космическа мисия "Близнаци" през 1966 г.
4/Емблематичната зелена писалка “Pentel Bal”l, с мастило на водна основа, което пишело до 2200м., била използвана от Кралица Елизабет II.
5/ Бившият офицер от MI6 - Ричард Томлинсън, твърди, че “Pentel Rolling Writer” са били използвани от техните тайни агенти за създаване на тайни невидими съобщения по време на мисии. 

Продуктите на PENTEL


Пишещите инструменти на Pentel са иновативни и разпознаваеми. Това се дължи на качеството и възможности на продуктите. Мастилото “EnerGel” в ролерите е считано за най-бързосъхнещото гел мастило в света. Заради иновационна система с помпа и течно мастило, маркерите за бяла дъска Pentel Maxiflo са единствени по рода си.

“Pentel Artist е един изключително интересен и мой любим продукт, тъй като това е маркер четката с най-тънкия връх на пазара” – Ели от Written by Ellie.

Маркер четките на Pentel са проектирани и препоръчани за калиграфия, но придобиват все повече популярност сред художниците на комикси и манга. Автоматичният молив P205 е най-продаваният молив от този вид в света, а графитът за автоматични моливи “Ain Stein” е считан за най-здравия на пазара.

Редица серия продукти са създадени да удовлетворят специфичните нужди и желания на артистите. Много от материалите, които предоставяме на курсовете ни са с марка Pentel. Можете да разгледате още продукти на марката в онлайн магазина на Bogodome.

Източници:
https://bg.wikipedia.org/wiki/Pentel
https://www.youtube.com/watch?v=1GTkoQKJXGw
https://pentel.bg/bg/

https://www.pentel.com/

Posted on Leave a comment
Вашият коментар