Музикално пътешествие с Tony Flo

Запознахме се с още един артист, който ще сподели своя опит и любов към изкутвото под купола на Bogodome! Представяме ви Антон Димитров!

Музиката открива Тони още като дете. Родителите му забелязват творческите му заложби и на седемгодишна възраст започва да свири на китара. В семейството му се предава усетът за музика. Дядо му свирил на туба в представителния духов оркестър на БНА, както и на цигулка, а прадядо му бил важна част в основополагащия процес на духовата музикална традиция в Ловешкия край.


Като малък Тони е привлечен от тежкия метъл. По това време групите, които му дават посока в музикалните търсеня са Morbid Angel, Death, Sepultura, Cannibal corpse, Carcass, Napalm death.

Открил своя път, Антон завършва НБУ с основна специалност тонрежисура, и втора специалност психология. Там за кратко негов преподавател по китара е Проф. д-р Панайот Панайотов, но най-голямо влияние за личностно му и китарно развитие през този период оказва Валери Градинарски.

През 2002 година заедно със Светослав Радев създават група ITSI. Бандата експериментира с различни звуци и музикални стилове. В началото на 2006 г. започват работа над дебютния си албум. Дискографията им включва самостоятелен сингъл “This is not” и 3 студийни албума – “The Diary of a Psycho” (2007), “Last Days” (2012), “Engur” (2014).

Rich resultes on Google's SERP when searching for "ITSI"

От 2013г. до 2014г. се присъединява и към бандата на Петър Братанов(Pepinio) – K.O.R.A.

Влияние в музикалното му развитие през годините оказват групи и артисти като Steve Vai, Joe Satriani, Slayer, Gojira, Meshuggah, Paco de Lucia. Тони черпи вдъхновение не само от тежките жанрове, но и от класически композитори като Ерик Сати, Дебюси, Равел, Габриел Форе.

Като артист с широк спектър от интереси, Тони композира музика и участва като звукорежисьор в редица проекти в сферата на киното. Има реализирани пълнометражни филми, сериали, реклами, документали филми, реалити формати, музикални видео клипове…

От 2015 г. започва да преподава китара и бързо натрупва опит с ученици на различна възраст, с различни музикални интереси. През 2019 г. се присъединява, като преподавател и към Rockschool. Споделя мнението, че всеки човек носи усета за музика и може да бъде част от нея по някакъв начин, и когато има желание всичко е възможно.


От средата на 2020 г. стартира музикалната платформа Guitar Zone BG. Тя е предназначена за начинаещи в китарното изкуство. Във видео уроците има необходими упражнения, акорди и гами, и са достъпни в страниците на Guitar Zone BG във Facebook, Intagram и в YouTube канала.

В момента Тони работи и по нов музикален проект. В предстоящия дебютен албум ще вземат участие  интересни артисти от българската и световна сцена.

Музиката го води до много приключения и едно от тях е Bogodome. Насърчаваме всяко изкуство и занаят. Музиката е едно от тях. Тони рисува със звук. Цветовете му са тонове, а платното – петолиния. Дърпа струна и ти описва картина. Под купола ни вече се носят китарни рифове и акорди!https://www.youtube.com/channel/UCiuZnR5W7Ieeh6Zq91tpWyg/videosGuitar Zone BG

Tony Flo (ITSI) – The Eleventh Row ESP E-II HRF NT8
ITSI – Leap
Posted on 1 Comment

1 thought on “Музикално пътешествие с Tony Flo

  1. Идеята различни изкуства и занаяти да се покрият под един покрив е вълнуваща и вдъхновяща. Разбира се, музиката е част от всичко това. Тони предлага на всички, които искат да се развиват в областта на китарите, индивидуално обучение съобразено с личните потребности на търсещите музикално усъвършенстване. Независимо дали става дума за техники в свиренето, музикална теория, звукозапис, инструменти, апаратура – всичко това може по желание да се интегрира в уроците. От начинаещи, които искат да овладеят инструмента, до хора задълбочили се в музиката, които търсят пътя към следващата стъпка от развитието си, тук има за всекиго по нещо.

Вашият коментар