Guitar Zone под купола на BOGODOME

Измина една година откакто Bogodome официално отвори врати! Днес отново ви каним под купола, за да отпразнуваме изкуството, вдъхновението, всеки един артист и работата в екип. На 30-ти май Bogodome и Guitar Zone ще бъдат домакини на събитие – симбиоза от музика и цветове. 

Bogodome е дом на всяка идея, артист, любител и насърчава изразяването чрез изкуство без граници. Паралелно с курсовете ни по калиграфия, илюстрация, керамика и творческите работилници, започна и заформянето на музикален кръг от малки и големи, привлечени от света на музиката и нашите колоритни преподаватели по китара – Антон Димитров, барабани – Михаела Найденова и цигулка – Марина Маринова. Това също е повод за празник, който ще отбележим на 30-ти юни под купола на ул. “Ген. Гурко” №27, където ви очаква и новото пространство-център на Guitar Zone.

От близо година, китарни рифове изпълват отсечката на Гурко между ул. “6-ти септември” и “Шишман”. За това време, Антон Димитров и Bogodome започнахме изграждането и установяването на нова школа. 

Guitar Zone е платформа, канал за информация и извор за всеки китарист и музикант дошъл с въпрос или идея.

Пространството се превръща в център за уроци, за свободни дискусии свързани с всичко около инструмента, създават се връзки и контакти с лютиери, различни артисти, сцени и студиа на местна почва – цялата необходима информация в помощ на всеки поел по този път. Част от идеологията, която споделяме под  купола е, че в споделянето се крие развитието! Целта е да вървим и да творим заедно.

Във Facebook и Instagram страниците, както и в YouTube канала на Guitar Zone, се качват упражнения и музикална теория, които да улеснят начинаещия китарист в първите му стъпки. Онлайн магазинът в сайта на Bogodome предлага струни и китарни аксесоари, а вече и лимитирана серия китари (TF) от съвместната работа на “Кремона” и Антон Димитров, за да бъде измайсторен възможно най-удобния и красив модел инструмент, подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. 

Абстрактното творчество на Богдан Дюлгеров живее и в новото пространство, редом с музикалните инструменти и още дизайнерски мебели. Обновяваме картините му често, за да се докоснат ученици и посетители до по-голяма част от космичния свят на художника. От 30-ти май до 17-ти юни в изложбата “Пролетно тайнство” ще бъдат включени картини от различни негови цикли, създавани през последните години. Вратите ни са винаги отворени за любопитни очи и сърца, търсещи дълбочина и красота!

За да може един артист да се развива пълноценно, в което и да е направление на изкуството, му е необходима правилна среда, база и насока. Стъпка по стъпка, вървящи към целта, обединяващи артисти и различни гледни точки вярваме, че градим такова пространство, което да разплава творческия огън и насърчавайки инстинкта да създадеш нещо с ръце и сърце.


Открий Guitar Zone във Facebook, Instagram и YouTube:
https://www.facebook.com/GuitarZoneBg
https://www.instagram.com/guitarzonebg/
https://www.youtube.com/channel/UCiuZnR5W7Ieeh6Zq91tpWyg
Разгледай част от творчеството на Bogdan във Facebook и Instagram страниците му:
https://www.facebook.com/search/top?q=bogdan
https://www.instagram.com/bogdansartwork/

Posted on Leave a comment
Вашият коментар