Цигулка

Цигулката е един от най-красивите и деликатни музикални инструменти, не случайно е наречена “царицата на инструментите”. Тя е ключ към музиката на композитори като Бетовен, Чайковски, Паганини, а в днешно време намира място и в популярната музика. Свиренето на цигулка развива вниманието, търпението и координацията. Преподавателите ни са млади ентусиасти и активни музиканти, които ще предадат знанията си по разбираем и интересен начин.

Марина завършва Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” с две специалности – цигулка и народно пеене. От 2022 г. преподава цигулка и в НУИ “Панайот Пипков” в родния си град Плевен. Като инструменталист свири в различни състави, оркестри и камерни ансамбли, и взима участие в майсторски класове на изтъкнати музиканти. През годините е печелила конкурси по цигулка в страната и чужбина.
Освен успехите ѝ като инструменталист, днес е едно от мънистата на известния в цял свят Хор “Ваня Монева”. През 2022 г. реализира две авторски песни на фолклорна основа, включващи класически инструменти в аранжименти пречупени през призмата на нашето време. Повече за Марина можете да научите в блога на Bogodome: https://bogodome.com/tcigulkata-na-marina-marinova-v-tcvetnata-simfonia-na-bogodome/

Запиши урок с Марина

Пакет уроци по цигулка