Bogodome с нов дом

Вземете карта, защото царството на изкуството и занаятите вече е с точни координати. Или накратко казано – Bogodome си има дом! В сърцето на град София на ул. Гурко №27 куполът на съзиданието се издига, събирайки артисти с идеи и идеи с артисти. Щастливи сме да ви разкажем за творческата енергия, която акумулира в себе си мястото и дейностите, които успешно развиваме в него.

Самата идея на Bogodome е да възроди интереса към старите занаяти, да събуди у хората желание да творят с ръце и да бъде пространство за споделяне и придобиване на умения. Това е възможно чрез организирането на уъркшопи, обучения, семинари и практически лекции водени от хора с богат опит в областта на приложните изкуства. Създаваме все повече нови приятелства и връзки с артисти, които да водят ентусиасти в новите начинания. Досега ви срещнахме с Mr. Stu, който ни покани в неговата работилница и сподели занаята на дърворезбата, а в лекция Стопан ни запозна с изкуството на книговезането и тънкости в красивата изработка. Интересът към курсовете ни по калиграфия пълнеха капацитета на пространствата, които използвахме за целта, а лектор на събитията беше Ели от Written by Ellie. 

Материалите, които предоставяме на участниците в курсовете може да намерите и в онлайн магазина на Богодом. Подходящи са както за професионалисти, така и за напълно начинаещи. Първенци във фината изработка са японските марки Pentel, Olfa и Copic, които са сред нашите предложения. Препоръчани са от артисти, работещи с тях. В блогът ни може да прочетете повече информация за друг наш продукт, който е нов за България универсалният термопластичен материал Worbla Art. Цветовете на Невская палитра оформят широк спектър от възможности.

Новото ни мултифункционално-арт пространство дава възможност за завръщането на дългоочакваните курсове по калиграфия с Ели. След него сме подготвили и навлизане в един от най-старите занаяти познати на човек – бродерията. Следете страниците ни във Facebook, Instagram и блога за повече информация около старта на записване и закупуване на билети. Събитията ще се осъществят в малки групи съобразени с пространството и настоящите противоепидемични мерки.

Стените на Bogodome са бели като платна и са дом на картини и скулптури. Ако сте минавали покрай нас най-вероятно точно те са ви накарали да се спрете за момент. Артистът зад тях е Богдан. Но за неговото изкуство ще ви разкажем по-подробно  скоро. 

 Под купола намират място и дизайнерските мебели от “Залаг Дарисе”. В приказката за генератора майстор Милко вплетохме историята за създаването на фирмата. Всичко започва преди 3-4 години, когато двама приятели решават да работят заедно, правейки мебели по техен дизайн. Моделите им са изработени от дърво, смола и метал. Те са оригинални, нестандартни, с лека закачка и красиви цветове. В шоурума, заедно с картините ще се подновяват и част от мебелите, а всеки, който желае ще може да разгледа.
  За атмосферата на Bogodome, момчетата са се постарали да обзаведат новото ни пространство с мебели, резониращи с артистичната енергия, която кипи. Върху разгъваемо и нестандартно бюро курсистите ще могат да се учат и да творят. А на специално създадената етажерка спрямо размерите на галерията има място, освен за книги и предмети – и за сядане. Това е малка част от креативния им занаят, с който ще ви запознаваме постепенно.

Очаквайте съвсем скоро да обявим официално откриване!

Това е бърз поглед към дейностите и идеите, които се задвижват зад стените на новия ни дом. Предстоят нови курсове, нови артисти и занаяти за целта. А тя е една – да запалим колкото се може повече хора по изкуството да създаваш. Да ги вдъхновим и насърчим да приемат нови предизвикателства. И всичко под общия купол на съзиданието.

Posted on Leave a comment
Вашият коментар