Работилница по Дърворезба със Стелиян Стелиянов/ Mr. Stu

Какво е нужно, за да се превърне едно обикновено парче дърво в красив художествен предмет?
Няколко инструмента, желание за работа, щипка въображение.?
На 15 и 16 февруари (събота и неделя) ви предлагаме два дни, в които можете да направите точно това! ?‍?
Потопете се в изкуството на дърворезбения занаят!

С помощта и умелото наставничество на опитния резбар Стелиян Стелиянов, ще имате възможността да се запознаете отблизо с процеса на обработка на дърво.
Ще изпробвате различни инструменти, ще минете през всички нужни стъпки, за да превърнете обикновено парче дърво в дъска за деликатеси с авторска стойност и художествени качества. ?

Всички необходими материали са осигурени, за да имате вълнуващо пътешествие в интересния свят на дърворезбата. В неговото ателие ще можете да ползвате специфични инструменти, с помощта на които да създадете свое собствено творение.
Стелиян ще ви покаже основните инструменти, използвани за дърворезба – нож за дялкане/дълбаене – специален нож, използван за рязане, белене и заглаждане на дървото; шлосерско длето – инструмент с извит режещ връх, използван в най-различни форми и размери за резба на вдлъбнатини и различни форми; длето – инструмент с режещ връх, което да ползвате за направата на линии и за почистване на гладки повърхности.
Повече за Стелиян Стелиянов – Mr. Stu: Завършва дърворезба в Национална художествена академия – София, България, като се изявява в широк медиен спектър – скулптура, инсталация, обекти, класическа и съвременна дърворезба, бижута и други. В творчеството си отделя внимание на детайла, красотата, и изяществото на формата. Някой от творбите му са провокирани съвремието ни, хора, общество, а в други случаи от непринудени рисунки, разговори с приятели. ?
Също така развива частна школа по изкуства, в която споделя с ентусиасти умения в дърворезбата, скулптурата и рисуването. Тя се намира в ателието, в което той работи, с цел участниците да се докоснат до една реална творческа среда.

?Работилницата е еднодневна, подходяща за начинаещи и хора без опит в областта на дърворезбата, вие избирате удобен за вас ден – 15ти или 16ти февруари. Започваме в 14,00 часа и приключваме в 18,00 часа.

?Вход за еднодневната работилница: 70,00 лева
Комбиниран билет за двама души: 130,00 лева.

Линк за билети: https://sabitie.bg/event/kursove-i-obucheniya/Rabotilnitsa-po-darvorzba-sas-Stliyan-Stliyanov—Mr-Stu.941

Posted on Leave a comment
Вашият коментар