Вечна пролет със Симона Крушкина

Природата е неизменна част от човешкото съществуване и още от древността намира потребност в живота на хората. В творчеството на Симона тя е под формата на красивите картини от хербарий. Повече за Симона ще научите в този блог.

„Здравейте! Казвам се Симона и от 4 години светът ми е още по-цветен, защото успях да реализирам и успешно да наложа своето вдъхновение – Lunaria и така да покажа на хората красотата на природата и вечността на цветята. Аз съм вечно търсещ себе си мечтател, на когото му е трудно да прави само едно нещо в ежедневието си, затова от скоро уча за психотерапевт. Аз съм и човек на контрастите – няма нищо по-приятно от това да работиш с нежни фини цветя, докато слушаш True crime подкаст 🙂 Аз съм и много повече от всичко това, но нека оставя и нещо за момента, в който ще се запознаем лично.“

Като дете е искала да стане журналист и успява да сбъдне мечтата си.


„3 години продължи професионалният ми път в българска телевизия като репортер, сценарист и редактор, но в крайна сметка по стечение на обстоятелствата установих, че работата ми носи ненужен стрес и не ми дава вдъхновението и стимула, от които имам нужда. Така започна един период в търсене на себе си… (който не съм сигурна дали ще достигне своя край някога :)) .“

Любовта към цветята започват от един малък цветарски магазин.

Започнах временно работа в малък цветарски магазин почти на шега. От първия ми работен ден обаче пламна някаква голяма любов в мен към цветята и превръщането им в изкуство, придаването на допълнителна стойност към тях. Имах доста клиенти обаче, които често изричаха репликата “Не искам букет, защото ще умре след 2 дни” (което не е точно така, но това е тема на друг разговор). Затова реших да потърся начин да им покажа, че цветята могат да са един не само уникален, но доста дълготраен, ако не вечен подарък. Така се запознах с изкуството на хербаризирането (което в основата си е научен способ за изучаване устройството на растенията всъщност)

За любимите си проекти ни сподели за работата си с булки и изработката на сватбени цветя.

“Едни от любимите ми проекти са от тази година, а именно работата ми с много булки, чиито сватбени цветя запазвам завинаги в рамка. Определено тази част от работата ми е нещо много предизвикателно и отговорно, но пък удовлетворението е огромно, защото ми дава възможност да се докосна до света и любовта на толкова много хора. А всяко цветенце носи частичка от тази любов вътре в себе си и тя се усеща :)”

А за любимата ѝ част от работата …

“Любимата част от работата ми определено са хората, с които творчеството ми ме среща. Някои от тях остават важна част от него, а други помагат много за развитието му в различни посоки. Благодарна съм за това всеки ден.”

А ето какво споделя за свободното ѝ време

„В момента работя усилено не само с булки и техните цветя, но и върху това да запознавам все повече хора с изкуството на хербаризирането, да им покажа, че всеки от тях крие творец вътре в себе си със събитията, в които участвам. За това благодаря на Bogodome за възможността да покажа повече от цветния си свят!“.

Можете да последвате Симона и нейното творчество на следните места:

www.facebook.com/lunaria.floral.art

www.instagram.com/lunaria_floralart

www.lunaria.bg

Posted on Leave a comment
Вашият коментар